9.6.2021

Olen ollut aina ihminen, joka haluaa kokea elämän ja nautinnon voimakkaasti, fyysisesti, mutta samalla viedä asiat syvälle mielen ja tunteiden tasolla.

Kun puhutaan nautinnosta, aisteista, aistillisuudesta, niin kyllä, tahdon todellakin viedä asiat ns. ”nextille levelille”.

Olen testannut ja kokeillut elämässäni, mikä kaikki vaikuttaa ihmisen kykyyn kokea nautintoa. Mikä terävöittää aisteja, nostattaa elämänenergiaa. Mikä harjoittaa kehoa ja mieltä virittäytymään, pysymään hereillä ja kokemaan elämän aistit kirkkaina, puhtaina ja herkkinä. Olen myös elämäni aikana erehtynyt, nautinnon kaipuussa, sumentamaan aisteja ja laskemaan elämänviettiä.

Mikä sumentaa aisteja ja siten nautintoa, jota elämä tarjoilee hetki hetkeltä? Nautinnot, joita olemme tottuneet kutsumaan nautinnoiksi, ”elämästä nauttimiseksi” on usein aistien turruttamista, ei niiden potentiaaliin viemistä.

Kutsun nykyisin elämää, ”elämän rakasteluksi”.

Elämän rakastelu on hereillä pysymistä, asioiden, ihmisten, tapahtumien huomaamista. Se on hetkessä olemista, itsensä aistimista, näkemistä, kuulemista. Se on huomion viemistä siihen, mitä henkäys kerrallaan tapahtuu, miltä tuntuu, kuulostaa, maistuu ja tuoksuu.

Ja silti

”kaikki saa olla juuri niin kuin on”

Mikä sinua turruttaa, mikä sinut vaivuttaa ”uneen”? Meille uskotellaan, että rentoutumiseen tarvitaan vaipumista turtumuksen tilaan. Että nautinnon kokemiseen tarvitaan rentoutumista sumentuneista aisteista käsin.

Mitä tarkoittaa rentoutua syvällisellä tasolla, kun kaikki, koko hermosto lepää. Kun rentoudut ja lepäät elämässä, kaiken keskellä (extaattista). Rentoutuminen ei ole huomion viemistä toisaalle. Se ei ole turtumusta. Rentoutuminen on kirkas, levollinen olo, jossa koet vapautta, ikään kuin, ”kellut” hetkessä. Tunnet hyvin syvällisellä tasolla, miten kaikki sinussa lepää, ”kaikki on joka hetki äärettömän hyvin”.

”Tässä kaiken elämän keskellä, kuulen ja aistin, miten energia liikkuu kehossani, kulkee vapaana. Tarkkailen sen lipumista, kuohumista, sen virtaa ja pyörteitä, sekä hiljaista tyyntä olemista. Se avaa aistit henkäys ja askel kerrallaan. Avautuu kaunis nautinnon maailma. Rentoudun, kaikki minussa lepää, syvällä itsessäni lepään. Vapaus on läsnä.

Rentoudesta nousee voima, joka saa aistit virittäytymään kirkkaaseen puhtaaseen läsnäolon tilaan”.

Nautinto

Nautinto on kokemus siitä, mitä on olla Rakkaus. Rakkaus, joka levittäytyy kaikkeen, lepää kaikessa, loputtomana valtavana henkäyksenä, kaiken syliinsä kietovana.

Nautinto on olla vedessä vesi, viilentävä pisara, se joka valuu ihoa pitkin, hyväillen kehon jokaisen poimun ja uurteen.

Nautinto on olla kaikki maailman maut. Olla sen kaikki eri vivahteet, kun se koskettaa aistien pintoja.

Nautinto on olla katse, joka koskettaa ja syleilee toisen sydäntä, välittää hyväksynnän, rakkauden, lempeyden, myötätunnon, yhteisen ilon.

Nautinto on olla halu itse, joka kasvaa, liikkuu, kohoaa, aaltoile, vetäytyy ja jälleen kohoaa valtavaksi kaiken hukuttavaksi voimakasi.

Nautinto, on olla itse nautinto, sen syvin olemus.

Olla nautinnossa nautinto.

Minä Rakastan sinua ❤

K

Joogaohjaaja Karoliina Hallenberg

Olen Karoliina Hallenberg. Jooga on tullut elämääni pienenä tyttönä. Olen harjoittanut joogaa koko elämäni ja ohjannut/opettanut yli 20v.

Mikään harjoitusmuoto ei ole, joogisen polkuni aikana vienyt, niin suurin askelin eteenpäin elämässä, kuin se ajanjakso, jolloin aloin keskittämään harjoitteluni kundaliinijoogaan. Ne muutokset, joita koen itsessäni tapahtuneen sisäisesti, mutta näkyy ulkoisessa elämässä, on enemmän, kuin koko eletyn elämäni aikana. Käsi sydämellä, olen tehnyt paljon työtä itseni kanssa.
Kundaliinijooga tai mikään muukaan jooganmuoto ei ole minulle itsetarkoitus, se on valtava rakkauden työväline, rakkauden polulla. Rakkaus minulle ei tarkoita pakenemista vaikeista tunteista, hetkistä, elämästä "vaaleanpunaisia pilvilinnoja". Se on voimaa, vahvoja selkeitä rajoja ja radikaalia rehellisyyttä itseä kohtaan. Se on kohti menemistä, ei pakenemista. Kun ihminen antautuu rakkaudelle, hän astuu pois pelosta. Pelko on useimpien haastavien tunteiden takana. On mahdollista antutua elämälle hetki ja hengitys kerrallaan. Silti voi toimia varmasti ja selkeästi. Kaikenlaiset tunteet ja ajatukset tulee ja menee, et ole sama asia kuin tunteet ja ajatukset. Hyväksyminen ja antautuminen hetkeen yhä uudelleen ja uudelleen on vastaus kipuun. Tuo kaikki on valtavaa rakkautta.


HUOMIO

Liity sähköpostilistalle

Sähköpostilistalle liittyminen on täysin maksutonta.

>