29.6.2021

Päihteet näyttelevät tässä maailmassa isoa roolia. Haluan kirjoittaa tästä hiukan arasta aiheesta, oman kokemuksen.

Olen kasvanut kyseenalaistamaan kaiken, myös kaiken sen mitä valtavirta ihmisistä pitää ”normaalina” ja hyvänä juttuna. Olen tehnyt virrasta poikkeavia ratkaisuita lukuisia kertoja elämäni aikana. En mistään muusta syystä, kuin siitä, että pohdin asiat oman elämäni ja kokemukseni kautta. Minun ei tarvitse verrata itseäni tai elämääni muiden elämään tai välittää siitä, mitä joku muu ajattelee.

Olen ollut valtaosan elämästäni absolutisti, päädyin tähän ratkaisuun uudelleen jonkin aikaa sitten.

En ole koko elämäni aikana kommentoinut toisten aikuisten päihteiden käyttöä. En ole kokenut siihen tarvetta. Olen kuitenkin hämmentynyt siitä, että kohtaan edelleen ihmetystä tai kommentointia (ehkä jopa jonkin asteista paheksuntaa) siitä, etten käytä päihteitä.

Minulla on ollut aina halu kokea asiat verekseltään, paljaana. Myös kipeiden tunteiden kokeminen täysin avoimena, ”puhtaana”, ilman turruttavia aineita, niiden vastaanottaminen juuri sellaisena kuin ne ovat, siinä on jotakin äärettömän kiehtovaa. Toisaalta myös onnen, rakkauden ja ilon tunteet, se miten tunnen niiden liikkuvan minussa. Minulle tärkeintä on kyetä aistimaan elämä ja tunteet täytenä, kokonaisena. Kaikki juuri siten, kuin tunteet ilmentävät itseään kulloisellakin hetkellä. En voi kokea sitä kaikkea, jos aistini eivät ole kirkkaat.

Niinä vuosina, joina käytin alkoholia, en koe olleeni täysin sama ihminen. Muutos tapahtui hitaasti, se söi elinvoimaani. Päädyin takaisin lopettamiseen, kun ”kokeilujaksolla” tunsin jälleen, että aistini, nautinto sen kaikissa muodoissa, sekä voima sisälläni (se joka saa minut tekemään sen kaiken, jota todella elämässäni tahdon) kasvoi uusiin mittoihin. Rakastan sitä tunnetta, että olen oikeasti ”hereillä”.

Minulla oli ns. uudelleen lopetuksen jälkeen, ajatuksia siitä miltä viini maistuu, miltä alkoholi tuntuu, kun sen ensi vaikutukset laskeutuvat kehooni. Nämä ajatukset kertovat eniten koukuttavuudesta ja siitä, että minulla on monenlaisia ajatuksia, mutta ne eivät määrittele sitä, mitä teen tai en tee. Jos olen vihainen ja minulla on väkivaltaisia ajatuksia, en toimi niiden mukaisesti, koska tiedän ettei se olisi minulle todellista onnea. En ole sama asia kuin ajatukseni.

Ihmiset sanovat, ”eikö elämästä pidä nauttia”. Minua naurattaa, sitähän juuri teen ja olen siinä jopa mestari. Teen sitä kaikkina päivinä ja riippumatta ulkoisista tilanteista. Lopetin useampi vuosi sitten sokerin syönnin. Ihmiset sanovat, ”eikö elämästä pidä nauttia”. Ajattelen, että sitähän juuri teen. Koukuttavaa se on, mutta kaukana siitä mitä koen nautinnon olevan.

Saattaa olla ajatuksia siitä, kun joku ei käytä päihdettä, että ”tyyppi ei sitten juhli kunnolla”. Juhlin kyllä ja nautin siitä todella. Osaan rentoutua ja nauttia elämästä, se on yksi parhaista puolistani.

Minulla on ollut aina voimakas elämänvietti, jonka tunnen olevan huipussaan. Se on minulle syvää nautintoa ja vapautta. Olen erittäin nautinnonhaluinen. Rakastan vapautta elämässä, yli kaiken muun. Näistä syistä jätin päihteet pois.

Minun vapauteni ei ole keneltäkään pois.

Minä Rakastan sinua

K


HUOMIO

Liity sähköpostilistalle

Sähköpostilistalle liittyminen on täysin maksutonta.

>